“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Üç aylar da Pişi

Hafta sonu Karaman'daydım.3aylar girince bizde adettir hatimler inilir,oruçlar tutulur, pişi yapılıp dağıtılır. Bizde ölmüşlerimiz için arkadaşlara cüzler dağıtıp hatim indikten sonra  teyzemlerin balkonunda bütün aile birleşip pişi yapıp komşulara dağıttıktan sonra hatim duası yapıp ölmüşlerimizin ruhuna bağışladık.
Bütün teyzelerim ,yengelerim,müşerref halam,annem ,kardeşim,çocuklar biraradaydık.Kalabalık olmak o kadar güzeldiki...özlemişim.
Teyzemin Arabistanlı iş arkadaşı o kadar güzel Kuran-ı Kerim okuduki...Çok etkilendim ana dili Arapça olduğundan etilenmemek elde değildi. Aslında Kuran-ı Kerim'i daha iyi anlamak için  Arapça öğrenmek gerekiyor.Ama nerde biz bildiğimizle bile yeterince amel etmiyoruz.
İnsan üç aylara yetişebilir. Fakat, Allah’ın yardımı olmazsa, bu üç ayları ibadet edip ihya edemezse, o zaman üç aylara ha yetişmiş, ha yetişmemiş. Hiç bir şey fark eder mi ? Elbet Etmez. Onun içindir ki Bu Üç ayları en iyi şekilde ibadetle geçirip bol bol dua edelim.

Malzemeler
  •  Un,
  • Maya(yaş maya da olur kuru maya da)
  •  Tuz
  • Aldığı kadar su
  • Sıvı yağ
  • Yoğurt
  • Çörek otu 
Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya,yoğurt ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. İsterseniz hamurun içinede bir miktar yağ koyarsanız kızarırken fazla yağ çekmemiş olur.
Hazırladığınız  hamurdan parçalar kopararak  az unlanarak küçük küçük yuvarlaklar  halinde açılır,üzerinede çörek otu konulduktan sonra  kızgın yağda kızartılır.. Afiyet olsun.

2 yorum:

Hilal dedi ki...

Fatmacım öyle severim ki, sıcacık olsa içine peynir koyup yesek:)) Haftasonu bakalım yetiştirebilirsem yapmaya çalışayım iyi aklıma getirdin sevgiler

Urfa Tutkunu dedi ki...

Allah (c.c.) bu ayların kıymetini bilip değerlendirenlerden etsin cümlemizi.