“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

7 Mart 2011 Pazartesi

Yıldızlar birer birer kayıyor.

 Konya  dün Tahir Hocasını ebedi yolculuğuna uğurladı.Acımız  gerçekten büyük..Kapu Camisinin aziz cemeati...  diye söze başlar .Akif'ten Mevlana'dan   bahsederdi .Osmanlı'nın manevi değerlerine sahif çıkardı.Bizim Allah'ımız var,Peygamberimiz var derdi. Cemeatine güç verirdi.Biz  onu çok sevdik,unutmayacağız.Rabbim merhametini ,rahmetini üzerinden eksik etmesin. Cemaliyle şereflendirsin..Bizler senden razı idik. Rabbimde senden razı olsun.Mekanın Firdevs Cenneti olsun  HOCAM.

Tahir Büyükkörükçü kimdir?

Ömrünü İslama adayan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, 1925 yılında Konya'da doğdu. Konya'nın Meşhur hocaefendilerinden Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca'dan Hadis dersleri aldı. Hayran olduğu Mahmud Sami Ramazanoğlu hazretlerinden de manevi ders alan Tahir Büyükkörükçü, askerlik dönüşü, eski garaj civarındaki Boncuk Camii'nde imamlığa başladı. Çeşitli camilerde verdiği vaazlara ilgi her geçen gün arttı. Zamanın Diyanet İşleri Başkanı Ahmed Hamdi Akseki'nin Konya'ya gelişinde vaazını dinlediği Tahir Hoca, prosedür gereği yapılan bir imtihanla 1951 yılında Konya merkez vaizliğine tayin edildi. 1965 yılında da Konya müftüsü oldu. Yedi yıla yakın devam eden müftülük döneminden sonra kendi arzusu ile tekrar kısa bir süre vaizlik yaptı ve 1973 yılında emekliye ayrıldı. 1977 yılında Milli Selamet Partisi'nden Konya milletvekili olarak Meclis'e girdi. 12 Eylül darbesinde tutuklandı; 'İslâmî esaslara dönülmesini ve İslâmî devlet kurulmasını istediği' iddiasıyla askeri mahkemece yargılanarak, 11 ay cezaevinde kaldı.
Başta Mahmud Sami Ramazanoğlu hazretleri olmak üzere Lâdikli Hacı Ahmed Efendi, Hacı Veyis Zade Mustafa Efendi, Muhammed Harrani Hazretleri, Musa Topbaş Efendi, Muhammed Zahid Kotku Hocaefendi, Mekkeli Üstad Muhammed Alevi Maliki, Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, Necip Fazıl, Ali Ulvi Kurucu Hocaefendi, Havlucu Ahmed Efendi, Konyalı Dişçi Mehmed Efendi gibi alimler Tahir Büyükkörükçü Hocaefendiyi ziyaret edenler arasındaydı.
CİHAN   -   05.03.2011 - 11:31

4 yorum:

Hilal dedi ki...

Allah rahmet eylesi, ne tatlı insandı

Urfa Tutkunu dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Hocamız'ı Allah'a emanet ettik dün. İlahi emre karşı boyunlarımız kıldan ince olsa da, gönlümüz buruk-boynumuz eğik kaldı. Tatlı insandı, duası üstümüzden eksik olmasın.

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Amin. Evet gerçekten çok sevimli tatlı birisiydi. Rabbim böyle hocaları yeryüzünden eksik etmesin. Amin.Cennette bizi de onlarla birlikte eylesin inşallah.

CAHİDE dedi ki...

Allah Hocamıza Rahmet eylesin. mekanı cennet olsun inşaallah...