“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

15 Haziran 2010 Salı

ALİM (Herşeyi Çok İyi Bilen)

 
Doğu da Allah'ındır, batı da Allah’ındır. Her nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (kıblesi) orasıdır. Şüphesiz ki Allah, kuşatandır, bilendir. (Bakara Suresi, 115)

Görmedin mi ki, göklerde ve yerde olanlar ve dizi dizi uçan kuşlar, gerçekten Allah'ı tesbih etmektedir. Her biri, kendi duasını ve tesbihini şüphesiz bilmiştir. Allah, onların işlediklerini bilendir. (Nur Suresi, 41)


Haberiniz olsun; gerçekten onlar, ondan gizlenmek için göğüslerini büker (Hak'tan kaçınıp yan çizer)ler. (Yine) Haberiniz olsun; onlar, örtülerine büründükleri zaman, O, gizli tuttuklarını da, açığa vurduklarını da bilir. Çünkü O, sinelerin özünde saklı duranı bilendir. (Hud Suresi, 5)

Hafta sonu Karakuzumla Serçe kuşu Benekli'nin başından geçenleri birlikte okuduktan sonra Rabbimizin Alim ismiyle neler verdiğini anlatmaya çalıştım.Arılara balyapma ,karıncalara toğrağın altında yuva yapma ,örümceğe ağ yapma becerisi verdiğini söyledikten sonra Karakuzu'ya sana neler vermiş dediğimde verdiği cevap karşısında o kadar çok güldüm ki bana topitop vermiş yalayabilmem için demez mi:))Bununla kalsa iyi giyebilmemiz için gelinlikde vermiş:)))))
Canım kızım bize akıl vermiş,düşünme-öğrenme yeteneği vermiş ;doğruyu yanlışı görebilmemiz için ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz için.......En çok şeyi biz insanlara vermiş şükredebilmemiz için......
Bir inasan öğrenme yeteneği sayesende doktor olabilir ,mühendis olabilir bölümünde uzmanlaşabilir..Karakuzum evimizin etrafında inşaat çalışmaları devam ettiği için şu aralar inşaat mühendisi olmak istiyor.Daha geçen ay iyi bir pastacı olmak istediğini söylüyordu..İnşallah severek yapabileceğin bir mesleğin olur  yavrum.

1 yorum:

Hilal dedi ki...

Bu karakuzu da bir alem, topitop demek :)) çok güldüm yaa. çok akıllı bir kız bu çook MaşaAllah