“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

11 Ocak 2011 Salı

Su çiçeği olduk:)


Benim için en korktuğum şey Karakuzunun  bir gün  su çiçeğine yakalanmasıydı.Çünkü çok nazlıyız çok.....Aşısını  yazdan beri yaptırayım dedim durdum ama ihmal ettik. Geçen hafta anaokulunda 3 arkadaşı  bu hastalığa yakalanınca bende bi telaş başladı.Hemen  cumartesi günü apar topar aşı yaptırdık. Pazar günü bide baktım Karakuzuda güller açıyor. Hemen acile gittik.Acaba aşının bi yan etkisi felan oldumu diye... Doktor bey mikrobun 4-5 gün  kuluçka süresi olduğunu o  nedenle şimdi yakalandığını söyledi.Kaşıntı için şurup ve krem verdi.2 gündür okula gitmiyoruz.Şükür koktuğum gibi  de olmadı. Karakuzu bu arada çiçeklerini saymakla meşgul.Saçımızın arasında 11 tane yüzümüzde 2 tane sırtımızda 15 .......
Anneciğim  Callio(Kayu) da su çiçeği olmuştu sık sık banyo yaparak atlatmıştı.Her gün yıkanırsam benimde geçer  değilmi diye sordu. Eğer stres yaparsan üzülürsen ağlarsan çiçeklerin çoğalır.Benim aşım var,ben güçlüyüm bunuda atlatırım dersen(Allah'ın izniyle tabi ki)   kendine  inandırırsan çiçekler açmaktan vazgeçer.
Zaten polyanacılık oynamayı başarabilsek bizim için hayat güzel geçmezmi.
Canım yavrum  Rabbim başka hastalık yaşatmasın inşallah.

3 yorum:

iffetin günlüğü dedi ki...

Geçmiş olsun.Allah şifalar versin tez zamanda.Benim iki büyükler ard arda çıkardı tabi.. Annem ikisine birer kavanoz krem çikolata almıştı..Kaşık kaşık yediler, hem fazla kaşınmadılar hemde ilaçsız çabuk atlattık.Şekerli gıdalar iyi gelirmiş bu hastalıkta..

Adsız dedi ki...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Sevgili iffetin günlüğü yorumun için tşk. Talı yedirmek hiç aklıma gelmemişti şimdi hatırladımda çocukken bizede köpük helvası yedirilerdi.