“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

27 Ocak 2010 Çarşamba

Oyun hamurumuz


Son günlerde herşey o kadar üst üste geldiki hep üzülmekle geçti günlerim.Etrafımdaki insanlar ne kadar basit şeylerle bi o kadarda kolay kalp kırıyorlarki.....Bazen dostum mu düşmanım mı karar veremiyorum.
Hiçbir şeyi takmayıp rahat olan insanlara da şaşıyorum....Karakuzum  huyu inşallah bana benzemez diyecem ama burcu balık . Keşke başak veya akrep olsaydı ama malesef Balık ..Güçlü bir karekteri olmasını  herşeyi kafasına takmamasını o kadar istiyorum ki...Çünkü  insana hayat ve  arkadaşları çok acı şeyler öğretiyor .Önemli olan ders alıp aynı hatayı yaşamamak ama nerde.Canım kızım  her zaman yanında olup hep seni korumak,destek olmak,üzüntünü paylaşmak  isterim ama nereye kadar .......
Bu gün o kadar duygusal başladım ki güne  .Neyse konumuza dönelim .
Karakuzum   hamurla oynamayı çok sevdiği için ona akşam bi süpriz hazırmak istedim...Önceleri çok sık hazır oyun hamuru alıyordum ama sağlıklı olmadığını düşünerek kendim hazırlamaya çalışdım.İlk yaptıklarımda gıda boyası kullanmamışdım Ama renkli isteyince mecburen onuda denemek zorunda kaldım.Şu ana kadar hazırladığım hamurlar içerisinde malzemesi en bol bu oldu doğrusu:))
Malzemelerimiz:)))
  • 1.5 fincan un
  • 1 fincan tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • biraz su
  • çok az kabartma tozu
  • bir miktar gıda boyası
  •  lavanta esansı (sirke kokusunu bastırsın diye)
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bi hamur elde ediyoruz.:))))
Evet çok ilginç bi hamur oldu ben suyu çok koyunca sulu oldu bir miktar daha un ilave ettim ve hamurumuzu üç parçaya ayırdım.İkisini dondurucuya attım .Dondurucudan çıkınca biraz hamur sulanıyor ama tekrar unla sertleştirip veriyorum karakuzuya.Oynaması bittikden sonra cam kovonaza koymak lazım..Karakuzunun dantel örtünün üzerinde öyle rahat oynadığına bakmayın üzerinde şeffat naylon örtü var ne diyorlardı ona başka.Farkı renklerden bi kaç tane daha olsaydı daha güzel şeyler yapılabilirdi.....

5 yorum:

Unknown dedi ki...

kara kuzucuğun burcu balık benim ki de öyle ama olumsuz yanı çok ince vede narin olmamız ,kırılganız yani öyle kafaya takmamak bize göre değil yani ...
inşallah aileden başka birilerine çekmiştirde üzülmez hiç ..
oyun hamurunu biz de oğlumla beraber evde yapmıştık çok işlevsel aslında beraber yaptığımız içinde oğlum için de ayrı bir zevk olmuştu ..

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

canım malesef çok sulugözüz ama güçlü bi kişiliği olsun bana benzemesin diye uğaraşıyorum .
evet oyun hamuru el kasları için çok önemli pek bi şey yapamadık şekil olarak .değişik renkelri bir arada kullanmak daha zevkli.

Unknown dedi ki...

aslında internet üzerinde uygulamalı çok yapılmış şekil var ..
benim oğlum da sürekli yapamıyorum diyip duruyor
bu dediğim sayfalardan birini açtık başladık beraber yapmaya daha zevkli oldu ...

Unknown dedi ki...

yine ben bende bir miminiz var alırsanız sevinirim ..

İlkay dedi ki...

Senle aynı burçdayız burcumun özellikleri hiç sevmiyorum :( rahat değilim herşeye üzülüyorum herşeyi kafama takıyorum bende çok isterdim rahat olabilmeyi ama nerdeeeeee inş çocuklarımız öyle olmasın güçlü olsunlar.
Boşver hiç bişey canını sıkmaya değmez iki günlük dünya rahat ol. diyene bak kelin ilacı olsa başına sürermiş.