“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

26 Haziran 2010 Cumartesi

Sevincim kısa sürdü....


Karakuzum kardeş istiyor ve sürekli dua ediyordu.Ben de çok istiyordum.Bu sefer de  erkek olursa Hamza koyalım adını diye sürekli söylerr dururdum.Karakuzuda o kadar benimsedi Hamza ismini,  beğenmediği bir şey ol sa anne bu Hamzanın olsun derdi. Aslında oğlan kız farketmez önemli olan sağlıklı bi şekilde kucağıma alabilmekdi.Bundan 3 ay önce bazı bitkisel kürler uyguladım ve hamile kaldım.İlk başta çok şaşırmışdım bu kadar kolay hamile kalmama ; çünkü doktora gidip tedavi görmeyi düşünüyordum .Karakuzuma da tedavi sonucu hamile kalmışdım
.Geçen haftaki kontrolümde ; 7 haftalık hamileydim fakat ultrasonda 5 haftalık çıkmışdı.Doktor ilk başta rahim içi gelişme geriliği var haftaya mutlaka  gel dedi. Ogün çok üzülmüşdüm ama içimde bir umut vardı iyi beslenirsem bu açığı kapatabilirim diye düşünmüştüm.Bir kaç gün sonra kanamalarım olmaya başladı ama ben hala umutluydum.Her gebelikte böyle durumların olabileceğini sanmıştım..Belki bu oğlandır Hamzam yoldadır  diye düşünürken dün tekrar doktora gittim ama benim doktorum yoktu başka doktora girdim.kese göründü ama bebek yok bu gebelikten sana hayır yok dedi haftaya salı günü gel kürtaj yapalım deyince dünyam başıma yıkıldı ağlayarak çıktım hastaneden.İçimde yine bir umut vardı kabullenemişdim.Bu kadar kısa sürmemeliydi herşey.
Hemen başka bir özel hastaneye girdim Burdada sonuç aynıydı.Kese var ama içi boşdu,yani boş gebelik..Ağlamaktan yorgun düştüm.Oğlan mı kızmı olduğunu bile anlayamdan .........Rabbime binlerce şükür evde beni bekleyen Karakuzum vardı.Ona gidip hemen sarılmalıydım.Rabbim kızıma ömür versin bahtından güldürsün inş.Ya hiç anne olamasaydım.Rabbim anne olmayı beklemyen bütün herkese en kısa zamanda nasip etsin inş. İçinde tekrar banada.Bizim kötü bilmimiz şeylerdede mutlaka bir hayır vardır.
Şimdi salı günü için  içimde bir korku var bu kürtaj nasıl bir şey çok mu canım yanacak..Ne olur dua edin çok ihtiyacım var.Hiç aklıma gelmezdi kürtaj olacağım.Ama benim şu durumda kürtaj olamktan başka çarem yok ....İnsan yaşadığı sürece nelerle karşılaşıyor imanımız olmassa bu durumları atlamazdık.  Rabbim imtihanımızı kolay kılar inşallah.
Kendime o kadar kızıyorumki 35 yaşına kadar çocuk işini halletmeliydim. Hep erteledim ,bakıcı derdi;ev borcu derken 36 yaşını buldum.Yaş ilerledikçe sorunlarda atrıyor.Arkadaşlar sakın çocuk işini ertemeyin ileri yaşlara kalmayın.3 çocuktan yanayım ama bundan sonrada vakit olurmu bilmem....
Bu sıkıntılı günümde beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma ve özellikle İlkaycığım sana desteğin için teşekkür edierim.

11 yorum:

iffetin günlüğü dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Bunda da var bir hikmet..Allah hayırlısını verir zamanı gelince.Kürtaj işinide problemsiz atlatırsın inşallah.

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Canım çok korkuyorum inş sorunsuz geçer.Mutlaka bir hikmeti vardır tabi. Ama gerçekten çok üzücü bir olay .Rabbim kimseye yaşatmasın.

Annekaz dedi ki...

Geçmş Olsun Allah hayırlısından sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah. Yaş önemli ama artık doğurma yaşı biraz daha yukarıya itildi sanki ama haklısınız fırsat varken bebek de isteniyorsa yapmak lazım.

Paşa dedi ki...

çok geçmiş olsun allah hayırlısıyla nasip etsin de her zaman...ben de tek çocuk yaş aynı ve allahtan hayırlısını diliyorum...

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Sevgili anne kaz evet artık iş hayatı nedeniyle çocuk ikinci plana atılıyor.Sonrada doktor doktor dolaşılıyor işte.Rabbim aratmasın inş.
Paşacığım sakın tek çocukla kalma bir an önce düşün benden sana tavsiye.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Çok geçmiş olsun,üzüldüm çok.Korkma, hayırlısıyla atlatırsın inşş.
Sevgiler..

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

çok gecmiş olsun canım vardır bundada bir hayır sıkılma üzülme bir evladın var ona sağğlıklı uzun ömürler versin rabbim hem daha çok gencsin gec kalmış değilsin benim annem en son dogumunu 43 yaşında yaptı şimdi o kardeşim ona bakıyor allah hayırlı zamanda hayırlısını nasip etsin inşeallah

İlkay dedi ki...

Yazıyı okurken gözlerim doldu :( bundada vardır bi hayır Kurban olduğum Allah o kadar büyükki çok şükür Kara Kuzun var Allah korusun bir yerinde problemi olan cocuklar kendilerini bi şekilde yok ederlermiş şükretmek lazım sakat yada özürlü bi çocuğunun olması daha zor olur Allah öyle ailelere sabır versin.
İnş kürtaj olduktan bir müddet sonra Allahın izniyle yeniden hamile kalır Allahın izniylede 2. kuzunu kucağına alırsın.
Arkadaşım ne zaman ihtiyacın olursa yanındayım uzağız ama gönüllerimiz bir :)

Unknown dedi ki...

Seni çok iyi anlıyorum canım benim ..
Anlıyorum çünkü aynı şeyi bende bir kaç ay önce yaşadım ..tesellim diğer çocuklarım oldu ama insanın canından can kopuyor sanki üzülmemek elde değil..
Kürtaj olayına gelince iyi bir yerde yaptırmanı tavsiye ederim biraz sıkıntı verecektir ama dayanılıyor..
Rabbim hayırlı olanı bilirde yapar o yüzden üzülme fazla inşallah sağlıkla tekrarını nasip eder..tüm isteyenlere ve de sana..

Perihan B.D. dedi ki...

insan çok tuhaf oluyor farklı bir duygu bu,bebeğin doğarken çektiğin acıların bi karşılığı var ama kürtajda öyle değil:( sonlanmış bir hamileliğin ızdırabı, o yüzden genel anestezi ile olmanı tavsiye ederim, şimdiden geçmiş olsun kendine iyi bak,benim müdahalede hiç bebeğim yoktu hiç anne olamıycam, o duyguyu tadamıycam diye çok üzülmüştüm , ama şükürki o iki düşükten sonra Rabbim bana bir evlat bağışladı, senin de dediğin gibi en azından bir tesellin , sağlıklı akıllı hassas bir kızın var, Rabbim inş. 2. hatta 3. yü de nasip edicek,imtihanın böyle demekki,(Rabbim beterinden saklasın) biraz daha sabır ve tevvekkül gerekiyor , canım üzülme bu durumunu en iyi anlayanlardanım ama geçici bir süreç ağlayabilmende güzel bir olay, ben çok kasmıştım kendimi:) kendine iyi bak iyi istirahatler sana geldiğinde neşeli bir Karakuzunun annesi görmek istiyoruz, öpüyorum

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı tşk ederim.Şükür yaşandı bitii. İyyim şimdi.En büyük zenginlik sağlıkmış.Boş şeylerle kendimizi nekadar gereksiz yere üzüyoruz.