“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

20 Aralık 2010 Pazartesi

Çok sinirlendim çok......

Bir şirkette Halkla İlişkiler bölümünde çalıştığımdan bahsetmiştim. Biraz önec görüşme yaptığım bir müşteriyle  telefonda anlaşamadık. Şahsıma sen Kürtmüsün dedi telefonu yüzüme kapattı.  O kadar sinirlendim ki  bu konunun Kürtlükle  alakası ne . Kardeşim sen Türkçe bilmiyormuşun   derdimi anlatamadım dese hiç zoruma gitmezdi. Kayıtlardan  yurt dışı  telefonunu buldum  aradım açmadı tekar aradım açmadı .Bu sefer Türkiye cep telefonunu aradım ve sonunda kendisine ulaştım..Yaptığının terbiyesizlik olduğunu söyledim   ve bu sefer ben onun yüzüne kapattım.Zaten telefondada Mehter Marşı  çalıyordu. Soyadıda Kurt idi. Ben Türk'üm ve Yörüğüm.Kürt'te olabilirdim. Kürt olmak  kötü bi şeymi. ?
Türk olmak ,Arap olmak  seçme şansımızın olmadığı doğduğumuzda kazandığımız kimliklerimiz değilmi ?
Ben Ünv Erzurum da okudum. Ordaki sözde Ülkücülerin  Kürt arkadaşları  dışladıklarına bizzat şahit oldum.
Şu an o kadar sinirliyimdi . Kürtleri anlıyorum .Kürtler ayaklanır tabi siz böyle ırkçılık yaparsanız Sen kimsin de kardeşim benim  Milliyetçi  duygularımı hiç alakası olmayan konulara karıştırıyorsun. Dediğim gibi Yörüğüm  ama Kürt' te  alabilirdim bunuda rahatça söylerdim
Acaba siz Ülkücülere  öldüğünüzde önce Türk olduğunuz için ayrıcalık mı tanınacak. Nizam-ı Alemci'leri(BBP)bu konunu dışında tutuyorum.
Bizler Arap olan Rabbimizin yeri göğü onun yüzü suyu hürmetine yarattım dediği Peygamberin.MUHAMMED(S.A.V ) ümmetiyiz.Söylediğimiz sözlerden de mesulüz. Rabbim ıslah eylesin kardeşim senin gibi ırkçılık yapanları.

4 yorum:

İlkay dedi ki...

Kardeş hiç canını sıkma boşver o karşıdakinin ayıbı hepimiz Türküz aynı Milleteniz.
İnadına evet Kürtüm dicekdim :)

Cahide dedi ki...

Haklısın canım seni anlıyorum.Bizde neredeyse tamamı kürt olan bir yerde yaşıyoruz.Araplarda var tabi biraz karışık.Özellikle kürt olanlar mutlaka bize soruyor türkmüsün,kürtmüsün diye.İnsanım diyorum ve karşımdakinin ne olduğunun önemli olmadığını,önemli olanın insan olmak gerektiğini söylüyorum.

Büyük bir ezilmişlik psikolojisi var.Belkide haklılar bilmiyorum.
Ben tek efendimizin söylediğini bilirim:

Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir; hepiniz Adem’in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Allah katında en kıymetliniz, takvası çok olanınızdır. Arabın Arap olmayana (Arab’ın Acem’e, Acem’in Arab’a; sarı ırkın siyah ırka, siyah ır-kın da sarı ırka) bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva (Allah saygısı ve günahlardan sakınma) iledir.
(Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Tirmizî)

Hatice Mungan dedi ki...

Malesef üzerimizde oynanan oyunlarin sonuclari bunlar, birbirimize düsman edildik ne yazik... :(

Urfa Tutkunu dedi ki...

Allah hidayet versin. Ne yazık ki yazında bahsedilen tipte mantıksızlar çok. Üniversitede bolca vardı. Hallerine güler misin ağlar mısın. Allah cümlemize hidayet versin.