“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

31 Aralık 2009 Perşembe

Kirlenen fayans arası derz dolgusununun temizliği

Şu aralar derz dolgu temizliğine takmış durumdayım.Krem derzleri beyaza çevirmişdim.Meğersem silikonlu derz dolgusu yapmak lazımmış .Şimdi çok kolay bi çözüm bulmuş durumdadayım.Çok küçük olan beyaz yağlı boya aldım .Bunu çok az tinerle inceltip suluboya fırçasıyla lekeli  yeri biraz kazıyıp peçeteyle kuru olarak silip boyayı sürüyorum en kolay yöntem bu bence.Leke olmasa bile dolgu kolayça çıkabiliyor.Çıkan yerede hemen şip şak sürüyorum.Çok kolay  dolabımda boyam ve fırçam hazır durumda:))).en iyisi yağlı boya.Fayanları temzilerken kesinlikle çamaşır suyu veya porçöz kullanmayalaım .Çünkü bunlar dez dolguları eritiyor.Arap sabunu  en iyi temizleme yöntemi hemde kansorejen değil.Ama internette araştırırken bazı derz dolgu temizleyicileri de buldum ama denemedim.Bide derz dolgu kalemleri var ama bence pahalı ve küçük.

Sihirli Sıvı - Banyo ve Fayans

Lavabo, banyo ve mutfaklarda oluşan inatçı pas, mantar, küf, kireç ve sabun artıklarını, derz kirlerini ve daha birçok kiri yok eder! Düşlediğiniz hijyeni sağlar.Sihirli Suyu kirli bölgeye dökün, bir bez veya sünger yardımı ile yüzeye yayın. Maksimum sonuç için en az 2 dakika bekleyin.İnatçı lekelerde daha uzun bekletilir.




Dr.Clean derz temzileyici sadece derz dolgularının temzilemek için üeretilmişdir.Büyük yapı marketlerde satılıyor.Fiyatı 8 tl.

1 yorum:

İlkay dedi ki...

Temiz bayanın hali başka oluyor :) benim kalebodur araları kara alçıyla yapılmış okadar çirkin duruyor ki :( aralarıda bol bişey düşse arasına giriyo sinir ediyo insanı :(