“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

28 Ekim 2010 Perşembe

Bebek Hırkası

Pzt günü Karakuzunun rahatsızlığından dolayı işe gitmediğimi  yazmıştım. Tv  izlerken  TRT 1 Göz Nuru Proğramı'nda bu  bebek hırkasını görünce bayıldım Ne kadar hoş. Hemen örmek istiyorum en kısa zamanda  ama önce yeleğimi tamamlamam lazım. Çok basit görünüyor  anlatılırken dikkatlice  dinledim.

8 numara şişle biraz kalın iple 72 ilmek başlanıyor ve 20 sıra selanik örülüyoruz. Hırka bütün olarak örüldüğünden örgümüzü 3 kısma ayırıyoruz. . (18-36-18 olacak şekilde)
18 ilmek 10 sıra bir ters 1 düz olacak şekilde lastik örgü şekinde örüyoruz. Yaka oyuntusu  için  4 defa 2 şer kesildikten sonra 10 ilmek kalınca iki sıra daha lastik   örüp bu 10 ilmek beklemeye alınıyor. . Diğer ön bölüm içinde aynı işlem tekrar ediliyor.
Arka bölümdeki 36 ilmekte aynı şekilde 20 sıra  lastik örgü örülüyor.Burada dikkat etmemiz gereken kısım yaka oyuntusu ve yakayı örmek.Şişimizde 10 ilmek ön+36 ilmek arka+10 ilmek ön olmak üzere 56 ilmek kalıyor.10 ilmek arkadandan alınınca 10 ilmekte ön tarafta vardı .Toplam 20 ilmek  iki sıra daha örülüyor ve kapatılıyor. Diğer yan taraf içinde aynı işlem yapılıyor. Arkada 16 ilmek kalıyor. Şişimize ön taraflardan 13er   ilmek alıyoruz Toplam 13+16+13 =42 ilmek oluyor. 8sıra daha selanik örüp kapatıyoruz.
Kollar için22 ilmek başlanıp 21 sıra selanik örülüyor.
Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Haydi herkese kolay gelsin. Bu arada yan taraf düğme yeri açmayı unutmalayım.Daha ayrıntılı anlatımı için buraya  buyrun.

3 yorum:

İlkay dedi ki...

Hayırdır inşallah :)

hazalca dedi ki...

merhabalar,sanırım ön yakayı soruyorsun.4 ilmeği örmeden dönüyoruz,o ilmekler kesilmiyor,şişte bekletiliyor.geri dönüp diğer ilmekleri örüyoruz.tekrar yaka kısmına geldiğimizde yine 4 ilmeği daha bekletiyoruz.(kademe oluşacak,yaka oyuntusu için)geri dönüp diğer ilmekleri ör.omuzu kesip yaka kısmının ilmeklerini bekletiyoruz.sonra arka ile birlikte şişe dizip,kapşonu örüyoruz.eğer karışık geldiyse ilmeklerin hepsini kesip,kapşon için sonradan tekrar ilmek alabilirsin

dilara dedi ki...

72ilmek basladim ama çok küçük oldu soktum bu kadar büyük olmuo bi de yaka oyuncusu ve o yaka yapma kismini anlamadim onu nasil yapicaz