“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

9 Aralık 2010 Perşembe

Bu Halıda Namaz Kılmak Yasak!

Merinos Halı'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu : Cuma namazları dahi olsa hiçbir şekilde çalışanlara namaza izin vermem.
Erdemoğlu Holding'in bünyesinde faaliyet gösteren ünlü halı markası Merinos'un Gaziantep'te bulunan fabrikasında namaza izin verilmiyor.
1 milyon 50 bin metrekare üzerinde 240 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikada, küçük bir mescit bile bulunmuyor. Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı fabrikada namaz kılmak isteyen işçiler yetkililer tarafından rahatsız edildiklerini söylerken, iş saatlerinde kesinlikle namaz kılmadıklarını, öğlen paydosları gibi aralarda ise namazlarını dolapların bulunduğu bölüm veya merdiven altlarında kılmalarına rağmen rahatsız edildiklerini söylüyorlar.
İşçiler, namaz ibadetlerini rahat bir şekilde yapmak istediklerini belirterek, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun fabrikaya mescit yapmasını istiyor.

BORLU: ÇALIŞMAK EN GÜZEL İBADETTİR
Merinos Halı İşletme Grup Yöneticisi Şahin Borlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş saatinde namaz kılan işçilere müsaade etmediklerini söyledi. Erdemoğlu Holding'in yönetim kurulunun aldığı kararla işçinin iş saatinde makinesinin başında durması gerektiğini ifade eden Şahin Borlu, Cuma namazı için de aynı kuralların geçerli olduğunu vurguladı. Borlu, “İşyerinde verim esastır. Çalışmak en güzel ibadettir mantığıyla böyle bir karar alınmıştır” dedi.

İBRAHİM ERDEMOĞLU: NAMAZA İZİN VERMİYORUZ
Merinos Halı'nın sahibi, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı Fabrikası'nda mescit olmadığını kabul etti.
İşçilerin iş saatlerinde makinenin başından ayrılamayacağını ve namazlarının engellendiğini de doğrulayan İbrahim Erdemoğlu, prensipleri itibariyle inançların kesinlikle işletme içerisine yansımasını istemediklerini kaydetti.Erdemoğlu; “İbadetler kesinlikle işletme dışında olur. İşletme bir ibadethane değildir. İşletmede inanç olmaz. İşletmede iş yapılır” dedi.

BOYKOTA İHTİMAL VERMİYOR
Namaza gösterilen hoşgörüsüzlükleri sebebiyle Merinos Halı'ya boykot başlatılacağına ihtimal vermediğini söyleyen Erdemoğlu, Cuma namazları dahi olsa hiçbir şekilde namaza izin vermediklerini belirtti.

Kaynak: Habervaktim

5 yorum:

essra dedi ki...

çalışmak en güzel ibadettir tam bir ticari zeka

Köroğlu 53 dedi ki...

İslam Düşmanlığının vardığı son nokta..

Adsız dedi ki...

hiç merinos halım olmadı..bundan sonra da asla olmayacak!
Bilgilendirdiğiniz için Allah c.c.razı olsun.
tülay yılmaz

CAHİDE dedi ki...

Ahh canım bunu 2 yıl önce öğrenmiş olmayı çok isterdim.Merinostan 3 tane yolluk almıştım zira:((

Gerçi hiç memnun değilim ama artık en güzelide olsa mağazasına bile girmem inşaallah.
Paylaşım için Allah razı olsun kardeşim...

Hayatcemresi dedi ki...

Sevgili kardeşim böyle bilgilendirici bir yazıyı paylaştığınız için Rabbim razı olsun,
bu markayı hiç almamıştım,reklamlarında sanatçı müsveddelerini oynatanlara,boy boy resimlerini asanlara para vermemeye çalışıyorum,
sevgilerimle,
hayırlı cumalar...