“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

6 Ekim 2010 Çarşamba

Hayvan sevgisi


Teyzeme  komşusu  tatile gidecekleri için  küçük kızı  Yaren'in Kaplumbağalarını bakmaları için bırakmışlar. Biraz onları  inceledim. Kamlumbağam olsa bakabilir miydim diye....Bir zamanlar muhabbet kuşum vardı o kadar tatlıydı ki cici kuş,babacık ,fatoş,seni çok seviyorum,öperim seni gibi söylediği kelimeler  vardı.Ona yeni bi şey öğrettikçe mutlu oluyordum.Öldüğü zaman ne kadar üzülmüşdüm bir fotoğrafı bilem yok.:((( Kamlumbağa sevgisi nasıl bir şey olabilirdi ki...Gerçi insanlar fare bile besliyorlar evde .. Bunlar  sessiz sedasız canlılar. Ama bi şey dikkatimi çekti Hatim Duası  için  Kuran-ı Kerim okunurken başlarını sudan çıkarıp dinlediler.Ben bunları sevmek nasıl bir şey diye düşünürken onların bu hareketi beni utandırdı doğrusu. (Keşke o hallerini fotoğraflayabilseydim)Rabbim  nelere kadir

4 yorum:

gutguturuna dedi ki...

biz onlara hayvan diyoruz ama onlar pek çok insandan daha hoş daha duyarlı mahlukatlar..bazen bizleri insanlığımızdan utandırıyorlar..ben tam bi hayvan severimdir..hatta böcek sinek bile allah yaratmış onunda canı var diye öldürmem:))

İlkay dedi ki...

Bizim var kaplumbağımız 2 denecik oğlum adları ne olsun dedik facebook dedi nerden duyduysa facebook'u ozaman biride google olsun dedik :) oğlumun nerden aklına geldiyse annanesinden kaplumbağa istemiş oda söz vermiş. Söz olunca mecburen aldılar ama dediğin gibi sessiz sedasız bir hayvan alıp eline sevebilceiğin bir şey değil.
Hayvanlar insanlardan daha duyarlı eşşekler bile günde Allahı kaç kere zikredelermiş.

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Doğru söylüyorsun sevgili gutguturuna bizi bazen insanlığımızdan utandırıyorlar.
İlkaycığım, daha güzel isimler varken bu int isimleride ne anlayamadım.

İlkay dedi ki...

Kara Kuzunun kara annesi :) oğlum bi şarkı duymuş nerden duyduysa sürekli söylerdi facebookk diyerek yoksa interneti facebook bilmez daha küçük
Kaplumbağların adı ne olsun diyince o ara o şarkı dilindeydi facebook dedi bizde komik olsun diye iyi diyeride google olsun dedik :)