“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

3 Temmuz 2009 Cuma

Örgü oyuncak 1


Kızıma ördüğüm ilk örgü oyuncak kırmızı kedicik. Sayılarını tam hatırlayamayacağım ama aklımda kalanları anlatmaya çalışayım:

İlk önce örmeye kuyrukdan başlanıyor ,5 ilmekle başlanır yanlardan çoğaltılarak 14-15 ilmek oluncaya kadar devam edilir. Bir karışdan biraz fazla olunca gövdeye geçilir, yanlardan bir kerede 25ilmek felan artırılır 25-15-25 yani yaklaşık 75 ilmek ile büyük bir dikdörtgen örülür sonra başa geçilir baş işin iki yandan aynı anda biraz kesilir , bi dikdötgen parça daha örülür.Dikerken kuyrukdan başlanır sonra kuyruğun içi elyaf veya pamukla doldurulur. gövdeyi dikerken ise dikdötgen parçanın yan kenarları üçgen olarak dikilerek ayaklar oluşturulur karnı dikilir, dikildikçe içi doldurulur . Kafası içinse dikdötgen ikiye katlanır katlanır dikiş boyuna getirirlir. Göz ağız dikilir..

Kızım çok sevmişdi! makina dada çok yıkadım ama bi şey olmadı sağlıklı bi oyuncak oldu bence.Aslında beyaz sakalı ipden örülseydi daha güzel olurdu ama elimde arta kalan sakalı iplik bu renk vardı bizim kedi biraz farklı oldu tam kırmızı değil ama tam ne ne renk denir bilmedim bizim kedi çılgın bakımlı kedi oldu :)))))))

Hiç yorum yok: