“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

12 Ağustos 2009 Çarşamba

İstiklal Harbi Şehitliği 2


Türk töresinde vatan, millet, bayrak sevgisi her şeyin önünde gelir.Şehitlik ilk önce girişinde bir tarafda tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrakları diger tarafda Türk bayrağımız ve güzel mimari yapısı ile ziyaretçileri karşılıyor.


İstiklal Harbi Şehitliği'nin, 7 bin Konyalı şehidin(Karaman,Niğde,Aksay ile birlikde) isimlerinin yer aldığı avlusu, Gaziler Ofisi, İstiklal Harbi döneminde Konya'nın sosyal yapısını canlandıran müzesi gerçekten görülmeye değer..Şehitlrin yaşları 15 olanlar bile var.O yıllarda 15 lik gençler vatan için korkmadan savaşmış.


Yemen’de, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta çok şehitler verdi bu millet, vermeye de devam edecek. Vatan için yaşayıpta şehit olana ne mutlu. Çanakkale savaş alanını görmeden gitmeyin bu dünyadan, çocuklarınıza da gösterin, torunlarınıza da. Vatanın her karış toprağı Çanakkale kadar değerli, her evladı kendi evladımız kadar önemli diyor Belediye başkanımız Tahir Akyürek.Ne kadar doğru daha önce Çanakkale Şehitliği gezisi düzenlemişd,i arkadaşkar katılmadığıma çok üzüldüm şimdi



Hiç yorum yok: