“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

7 Eylül 2009 Pazartesi

Nazlı nenemiz


Dursun teyzemizin apartmanında oturan sevimli Nazlı nenemiz.Benim çocukluğumda bizim mahallede yaşlı nenelerimiz vardı ve bize çok sık gelirlerdi.Biz nene değil ebe derdik.Fadim ana ebemiz,Selver ebemiz,Ayşe ebemiz vardı.Hepside çok sevimlilerdi bizide şekerle sevindirirlerdi.Şimdi o çocukluğumuzdaki evler yıkıldı,ebelerimiz öldü, komşularımız değişti.Hepsi yalan oldu.Hayat hem çok güzel, hem çok acımasız.
Bak aklıma gelince nasılda hüzünlendim burnumun kemiği sızladı yaa.Hepsine Rabbim rahmet eylesin.Mekanları cennet olsun inşallah.
Nazlı teyzemiz yanlız yaşıyor çocukları gelip gidiyor ilgileniyorlar fakat rahat edemiyorum diye evinden ayrılmıyor; bu evi bana koyup giden eşimden Allah razı olsun diyor.İnsanın evi gibi yok diyor ama ben onu öyle balkonda yalnız gördüm mü üzülüyorum.Bazen ne yemek yaparsam gönderdim eşimle ama bu seferde ben ne verirsem tabağıma hep bi şeyler koyuyor izraplanıyor, hep kızıma bi şeyler alınca bende üzüldüm onu sıkıntıya soktuğum için.Ama dedim ya biz çocukluğumuzdan alışkındık ne pişerse yaşlılara gönderirdi annem ,ablam.
Şimdi apartmanda kimse kimseyi tanımıyor,tanışasa komşuluk yok.Nazlı nenenin aparmanındakilerden her gün biri çağırsa yemeğe; kapısını çalsa güzel olmaz mıydı?
Allah korusun ölse kalsa kimsenin haberi olmaz.Herkez kendi derdinde.....
İki senedir ilk ifatrımızı Dursun teyzemiz ve Nazlı ebemizle açtık.Benim için de güzel oldu.Cuma günü kızımı almaya giderken baktım balkonda hemen bi fotoğrafını çekeyim dedim belki bi dahaya ya olurya olmaz dedim içimden Rabbim sağlıklı ömürler versin tabii.82 yaşında maşallah çok dinç ,hafızası yerinde. O da baksana nasıl poz verdi:)))))Çok şeker yaa....

3 yorum:

İlkay dedi ki...

Eski komşuluklar nerde kaldı şimdi apartman oturanlar birbirini tanımıyo heleki bu öldürmeler ve televizyonlar sayesinde kimsenin kimseye güveni kalmadı eskiden insanlar daha samimiydi Allah korkusu vardı insanlar karıncaya zarar vermeye korkuyordu şimdi nerdeeee.
Eskiden iftarlar yalnız açılmazmış mutlaka biri olurmuş ne güzel şimdide öyle olabilsek.
Sıra zülküfde :)onun fotografını eklemede

Paşa dedi ki...

haklısın bu zamnada insanlar değil bakmak anasına babasına dövüyorlar bile:((

Duru'nun Annesi Gonca dedi ki...

allah daha uzun ömürler versin ninemize