“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

27 Ekim 2009 Salı

Domuz gribi ve at sineği

         Az önce kızım aradı. Anneeee eldivenlerimi bulamıyorum Domuz gribi varmış .Dursun teyzem eldivenlerini giy dedi diye.Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim! Yedisinden yetmişine hepimiz korkuyoruz Allah korusun .Ne kadar pis bi mikrop ya .Düşündüm de iş yerinde hep sürekli şehir dışı hatta ülke dışından gelen insanlarla muhattabız ;mikrobun yayılması çok kolay .Aşı olalım desem ama daha aşı deneme safhasında ilerle ne gibi yan etkileri var bilinmiyor..
         Geçen hafta Aksaraydan orta yaşlı  bi  çift geldi görüşmeye.Konuşurken kolumda bi sinek gördüm kovalamak istedim geri yapışdı herhalde uçamıyor dedim boş verdim .Ben onlarla konuşurken klavyeye geldi masadan aşağıya attım .Sonra yazıcım çalışmadı yan odadan  yazıcıma bakması için Hüseyin beyi çağırdım .Bu arada bizim sinek Hüseyin beyin gür saçlarına yapışmış:)).Benden saçında bi şey olup olmadığını sordu bi baktım sinek nasıl gülüyom görseniz sinek gitmiyor uçmasıyla geri yapışması bir oluyor.Meğersem bu at sineğiymiş ,kara sineğe ne var uçar gider bari bu yapışıyor.Atlara nasıl acıdım yaaaa!Kim bilir nasıl kaşındırıdır .Her neyse Hüseyin bey sinekle odadan çıkdı ,kendi odasına gitti üstünü başını çırparken yanına gelen diğer arkadaşa(Oktay beye) atlıyor bu sefer o kovalamaya çalışıyor.Aman benim odama gödermeyin diye gülmeye devam ettim.Kamera şakası gibi  oldu ama:))Balkona gittiler orada yakalayıp ezmişler yoksa gideceği yok .At sineğini  ilk defa bu kadar yakından gördük .Ta Aksayadan  gelenlerin üzerine yapışmış Konya'ya kadar gelmiş..Biz bi at sineğiyle başa çıkamadık Domuz gribiyle nasıl savaşacağız.At sineğini görünce kara sineğin gözünden sevesimiz geldi ama domuz gribi olmaktansa da at sineğine razıyız beterin beteri var yani.
       Rabbim Domuz gribi ve diğer hastalıklardan herkezi uzak eylesin.Hastalara şifa versin.Dermansız dert vermesin.Aminnnn.

3 yorum:

Kezban dedi ki...

Fatmacığım yaşadıklarını sözcüklere güzel dökmüşsün.Domuz Gribi çağın hastalığı ve kıyamet alametlerinden bir tanesi.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin...

KARA KUZUCUĞUN ANNESİ dedi ki...

Canım evet bende duymuşdum kıyamet yaklaşırken salgın hastalıklar çoğalacakmış diye.Rabbim hayırlı ameller işlememeizi nasip sder inşallah.

İlkay dedi ki...

Ay bu sinek işine çok güldüm :) şu domuz gribi hikayesi inş tez zamanda kapanır valla insan bir tuhaf oluyor aşının yan etkileri çok diyolar iki arada bi derede kaldık. İnş kıyamet alameti değildir :(