“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

21 Ekim 2009 Çarşamba

Papatya Yaği


Papatya Yaği ile sedef gibi pürüzsüz bir cilt..
Papatya yağı, çiçeği gibi çok sempatik, hassas ve hoş kokulu bir yağ.. Eğer hassas, kuru hatta problemli bir cildiniz varsa; yaraları iyileştirici ve cildimizi besleyen papatya yağını güvenle kullanabilirsiniz..
Papatya yağı, yaraları iyileştiren ve cildimizi besleyen bir özelliğe sahiptir.

Papatya yağını cildimiz için nasıl kullanmalıyız ?
Islak veya nemli bir pamuğa bir miktar ( yarım çay kaşığı kadar ) papatya yağından döküp yüzünüzü bununla güzelce, hırpalamadan ,nazik hareketler ile silin. Sonra pamuğu bir kenara bırakıp, elleriniz ile bir-iki dakika hafif bir masaj yapın cildinize.. 45 dakika sonra, cildinizi su ile yıkayın ( sabun kullanmayın) ve nazikçe kurulayın..Cildinize dokunduğunuzda, sedefe dokunuyor gibi hissedeceksiniz..!

EGER CİLT TİPİNİZ COK FAZLA DUYARLI, HASSAS İSE :
EGer cildiniz cok cok hassas ise, yuzunuzu su ile yikayip kurulamayın ve hemen ISLAK OLAN avucunuza yarim cay kasigi papatya yagini dokun ama fazlasi degil.. sadece yarim cay kasigi olacak. Elleriniz ile yagi soyle bir ovuşturun ve ISLAK OLAN cildinize hafif masaj ile tatbik edin. 5 dakika sonra durulayin yuzunuzu..
Bunu haftada bir defa yaparsanız eger ,cildiniz esneklesecektir ve puruzsuzlesecektir. Aynı zamanda kuruluk da azalacaktir insaallah..Hassas ciltler için problem yaşamadan kullanılabilinecek bir yağ olduğundan iki-üç günde bir cildinize uygulayabileceğiniz gibi, haftada bir de kullanabilir; ya da cildinizin tepkisine ve ihtiyacına göre bunu siz de rahatlıkla belirleyebilirsiniz..bir kaç ay süre ile tüketebilirsiniz.. Hergün kullansanız da en az bir ay yeterli gelecektir.
Papatya yağı yalnızca cilt için mi faydalıdır?
“Papatya yağı sadece cildimizi güzelleştirmek için kullanılmıyor.. Aynı zamanda Romatizmal kas ağrıları papatya yağı ile masajlarla hafifletilebilir. Kötürüm organlara da aynı biçimde masaj yapılabilir; çok rahatlatıcıdır(doktor doğa). “Ayrıca bademcik iltihaplanmalarında ve diş iltihaplarında gargara olarak da kullanılır.
Papatya yağını diğer faydaları için nasıl kullanmalıyız?
Dışardan kullanımında, cilde masaj şeklinde tatbik edilir..Gargara için ise 1 fincan su içerisine 4-5 damla damlatılarak gargara yapılır.

1 yorum:

İlkay dedi ki...

Aktarlar senin sayende satışı arttıracak :)