“Çocuklarınızı çokça öpün! Her öpücük karşılığında cennette bir derece alacaksınız.Hz. Muhammed (s.a.v.)
Lilypie Kids Birthday tickers

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Namaz



Kara kuzum namaz kılmaya o kadar hevesliki bizimle beraber abdestini alır, namazını kılar.Ona özel aldığımız pembe kokulu tesbihi var; hemen onu alır gelir.Çocuklar bir teybin kasetleri gibi ne verildiyse onu hafızaya hemen alıyorlar. İnşallah devamı gelirde ilerki yaşamındada hiç bırakmassın canım kızım.
Eskiden alimler sabah namazına kalkınca, çocukları kaç aylık yada kaç yaşında olursa olsun, yanına gider çocuğun burnundan hafifçe sıkar, evladına dua eder, sonra da namaza gider yada namaz sonrası yatarmış. Her gün sabah namazı vaktinde burnu sıkılarak, uykusuna hafif bir “sekte” vurulan çocuğun sabah namazına kalkma alışkanlığı kazanması çok daha kolay olurmuş.Belki bizlerin burnu sıkılmadığı için olsa gerek sabah namazı konusunda tembeliz:))))Ve tembel çocuklar yetiştiriyoruz.
Namazımız bitince :Anenmin ,babamın, annanaemin ,babannemin.Osman dedemin, Sakallı dedemin Dursun teyzemin, Yaşar dedemin günahlarını affet Allahım.Bütün çocukları koru Allahım.Özlem ablamız sınavını kazansın Allahım diye duamızı yaparız.AMİNN.İnşallah senin bu tertemiz dilinle ,kalbinle yaptığın duaların kabul olur canım kızım.

1 yorum:

Paşa dedi ki...

allah kabul etsin gülümmm